Oppskrift
Glutenfrie sjokolademuffins
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Her er oppskriften på noen veldig gode og glutenfrie sjokolademuffins. Disse gode cupcakesene blir luftige og gode, og på toppen brer du godt med den gode sjokoladeglasuren. Pynt gjerne med små hjerter, seigmenn, sølvkuler eller annen fin pynt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 stk
egg
2 dl
sukker
3 dl
glutenfritt mel
1 ts
bakepulver
2 ts
vaniljesukker
3 ss
kakao
1 dl
TINE® Matfløte eller kaffefløte
50 g
TINE® Meierismør , smeltet
Sjokoladeglasur
50 g
TINE® Meierismør
100 g
kokesjokolade
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer
- 2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
- 3. Bland sammen det glutenfrie melet/kakemiksen, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle.
- 4. Sikt forsiktig blandingen i eggedosisen vekselvis med fløten. Bland forsiktig i smeltet smør.
- 5. Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle
- 6. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
- 7. Smelt smør og sjokolade forsiktig og smør glasuren på muffinsene. Pynt etter smak.
Sjokoladeglasur
Hakkede valnøtter eller mandler er alltids godt i sjokolademuffins!
Kokesjokolade opplyser om at den kan inneholde spor av gluten. Hvis du skal lage denne oppskriften til en som er hyperallergisk anbefaler vi deg å finne en erstatnings sjokolade.