Oppskrift
Gløggtiramisu
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Her har vi laget en fantastisk juleversjon av verdens mest berømte dessert.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
vaniljestang
2 stk
eggeplommer
1¾ dl
melis
1 pakke
TINE Kremgo® Naturell
1 stk
sitron , revet skall av
12 stk
lady fingers-kjeks, savoiardikjeks (ladyfingers)
3 dl
vingløgg (ferdig blandet)
1 ss
kakao , eventuelt revet sjokolade
Slik gjør du
- 1. Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Legg vaniljefrø med eggeplommer og melis i en bolle og pisk luftig et par minutter. Tilsett ost og sitronskall, og pisk sammen til en jevn røre.
- 2. Bryt kjeks i litt store biter og dypp raskt i gløgg. Legg halvparten av kjeksen i glassene. Fordel halvparten av røren over, legg på resten av kjeksen og så tilslutt røren. Sett desserten kjølig i minst én time før servering. Strø over kakao rett før servering.
Riv gjerne over litt sjokolade rett før servering.
Tiramisu er utmerket å lage dagen før den skal serveres. For et ekstra delikat resultat kan du i tillegg til kakao også rive litt mørk sjokolade over kremostdesserten.