Oppskrift

Gløggtiramisu

15 minutter Enkel
Beskrivelse
Her har vi laget en fantastisk juleversjon av verdens mest berømte dessert.

Ingredienser

1 stk
vaniljestang
2 stk
eggeplommer
¾ dl
melis
200 g
TINE Kremgo® Naturell
1 stk
sitron , revet skall av
12 stk
lady fingers-kjeks, savoiardikjeks (ladyfingers)
3 dl
vingløgg (ferdig blandet)
1 ss
kakao , eventuelt revet sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1. Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Legg vaniljefrø med eggeplommer og melis i en bolle og pisk luftig et par minutter. Tilsett ost og sitronskall, og pisk sammen til en jevn røre.
  2. 2. Bryt kjeks i litt store biter og dypp raskt i gløgg. Legg halvparten av kjeksen i glassene. Fordel halvparten av røren over, legg på resten av kjeksen og så tilslutt røren. Sett desserten kjølig i minst én time før servering. Strø over kakao rett før servering.

    Riv gjerne over litt sjokolade rett før servering.


Tiramisu er utmerket å lage dagen før den skal serveres. For et ekstra delikat resultat kan du i tillegg til kakao også rive litt mørk sjokolade over kremostdesserten.