Oppskrift

Gelékake med krem

90 minutter medium
Beskrivelse
Frisk og fargerik gelekake med bær og vaniljekrem.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner

Sukkerbrød

5 stk
egg
150 g
sukker
150 g
hvetemel
1 ts
bakepulver

Kakefyllet

1 dl
TINE® Fettfri Skummetmelk eller appelsin-/eplejuice til dynking
½ l
Piano® Original Vaniljekrem , evt blandet med pisket kremfløte

Kakepynt

3 dl
TINE® Kremfløte til rundt kanten av kaken
½ l
Piano® Rød Gelé , smeltes om
250 g
frosne eller ferske jordbær
20 stk
blåbær

Utstyr

Rund, smurt springform på ca. 24-26 cm i diameter

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 22-24 cm i diameter.
  2. 2. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Sikt i hvetemel blandet med bakepulver. Rør forsiktig til det er blandet i eggedosisen. Hell deigen i den godt smurte springformen.
  3. 3. Stek sukkerbrødet nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
  4. Fyllet

  5. 4. Del sukkerbrødet i tre lag med en spiss kniv. Legg første del av sukkerbrødbunnen på et fat. Dynk bunnen med melk eller juice. Hvis du ønsker en kake som ikke er så mektig, kan du bytte ut kremfyllet i kaken og bare bruke ferdig vaniljekrem.
  6. 5. Dynk kakelagene etter hvert som de legges på fatet. Fordel krem - eller vaniljekrem - på lagene. Ha gjerne noen bær eller syltetøy som fyll også.
  7. Gelelokk

  8. 6. Smelt gelèen i en kjele på svak varme. La den avkjøles. Den skal nesten stivne igjen før den helles på kaken.
  9. 7. Sett kanten på en rund kakeform rundt kaken, litt høyt opp. Det er viktig at den er tett slik at geleen ikke renner nedover kaken.
  10. 8. Legg bær (gjerne frosne) på toppen av kaken og hell forsiktig over den avkjølte geleen.
  11. 9. Sett kaken kjølig slik at geleen stivner helt før springfomen fjernes og kaken pyntes med krem til servering.
  12. 10. Når du bruker frosne bær oppå kaken, stivner geleen raskere. Fjerne kakeformen rundt kaken og pynt gjerne med krem rundt kanten rett før servering.

#1: Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte før du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.


#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.

Laster ...