Oppskrift
Fylte paprikaer med hot tomatsaus
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Fylte paprikaer med hot tomatsaus er en rask oppskrift på vegetarmiddag for hele familien.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 dl
ukokt ris eller couscous
2 dl
gulrøtter
200 g
brokkoli
1 stk
løk
1 ss
TINE® Meierismør til steking
400 g
tomatsaus
4 stk
paprika
2 dl
Norvegia® Revet eller annen god gulost
¼ ts
tabasco
2 stk
baguetter (gjerne hvitløksbaguetter)
Slik gjør du
- 1. Sett stekovnen på 175 °C.
- 2. Kok ris etter anvisningen på pakken.
- 3. Skjær gulrot og brokkoli i biter. Hakk løk. Surr grønnsakene i smør eller olje i ca. 2 minutter. Tilsett ris eller couscous og et par skjeer tomatsaus.
- 4. Del paprika i to på langs, og fjern innmaten. Sett dem i en ildfast form. Fyll paprikaene med grønnsaksblandingen og dryss over revet ost.
- 5. Stek midt i ovnen sammen med bagettene i ca. 20 min.
- 6. Varm opp resten av tomatsausen, og smak til med tabasco. Server paprika med bagetter og tomatsaus.
Paprikaene blir ekstra søte på smak når de bakes i ovnen. Gjør gjerne det samme med for eksempel løk, squash eller bifftomater.