Oppskrift

Fruktsuppe med mousse av vaniljekesam

25 minutter medium
Beskrivelse
Rabarbrasuppe hører sommeren til. Her har vi blandet med jordbær og laget en spennende mousse med vaniljekesam og kremfløte til.

Ingredienser

Fruktsuppe

125 g
sukker
4 dl
vann
300 g
rabarbra
300 g
jordbær
1 ts
frisk, hakket sitronmelisse
2 ts
maizena
2 ss
sitronsaft

Vaniljekesam-mousse

2 stk
eggeplommer
½ dl
Kesam® Vanilje
½ dl
TINE® Kremfløte
1 ss
melis
½ stk
vaniljestang
0.4 dl
vann
4 plater
gelatin

Pynt

1 dl
friske sitronmelisseblad

Slik gjør du det

  1. 1. Kok opp sukker og vann til suppen. Rør ut maisenna i litt vann eller konsentrert solbærsaft. Tilsett i sukkerlaken under røring. Ha i bærene og sitronmelisse. La dette stå til avkjøling, gjerne natten over.
  2. 2. Bland eggeplommer, kremfløte og melis godt. Snitt vaniljestangen og skrap ut kornene og ha i fløteblandingen. Rør til dette når kokepunktet.
  3. 3. La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme fløten. Rør kraftig så alt blandes godt. Avkjøl til det begynner å stivne.
  4. 4. Visp opp kesam og bland den inn i den kalde kremen med lett hånd. Ha moussen i en form eller bolle og oppbevar kjølig.
  5. 5. Smak suppen til med sitronsaft. Hell kald suppe i hver tallerken og legg i en god skje mousse. Pynt med melisseblader.