Oppskrift
Frokostscones
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Cottage cheese gjør disse sconesene ekstra saftige og holdbare. I tillegg inneholder de kli og linfrø som er bra for fordøyelsen. Scones smaker nydelig. Og ikke bare til frokost.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 dl
hvetemel
1 ss
linfrø
1 ss
havrekli
2 ts
bakepulver
¼ ts
salt
50 g
TINE® Meierismør
250 g
TINE® Mager Cottage Cheese
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 250 °C.
- 2. Bland hvetemel, linfrø, havrekli, bakepulver og salt i en food processorbolle. Skjær smøret i små biter og fordel det i blandingen. La maskinen gå til smøret er finfordelt. Tilsett cottage cheese og bland raskt sammen til en deig.
- 3. Del deigen i fire biter og form til boller. Trykk dem flate på stekeplaten som er dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Gjør disse gode sconesene enda litt sunnere ved å erstatte deler av det fine hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.