Oppskrift
Fransk valnøttbrød
45 minutter medium
Beskrivelse
Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
8 Porsjoner
5 dl
TINE® Fettfri Skummetmelk
1 pakke
gjær (50 gram)
½ dl
TINE® Meierismør (smeltet)
2 ts
salt
100 g
valnøtter
4 dl
siktet rugmel
4 dl
sammalt rug, fin
6 dl
hvetemel (ca.)
Slik gjør du
- 1. Varm melken i en liten kjele til den er lunken.
- 2. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.
- 3. La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.
- 4. Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
- 5. Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.
- 6. Stek brødene i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses.
Du kan gjerne bruke andre typer nøtter også. For eksempel hassel- eller pistasjnøtter.