Oppskrift

Hjemmelaget fiskesuppe

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Hjemmelaget fiskesuppe smaker nydelig! Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage fiskesuppe fra bunnen av. 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

2 stk
poteter
2 stk
gulrøtter
¼ stk
sellerirot
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 l
ferdig utblandet fiskebuljong
1 ts
salt
½ ts
pepper
3 dl
TINE® Matfløte eller TINE Lett Crème Fraîche 18 %. For laktosefri oppsrkfit, velg TINE® Laktosefri Matfløte
400 g
fisk F.eks. laks, steinbit, blåskjell eller reker.

Til servering

1 ss
finklippet gressløk (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. 1. Start med å skrelle og rive potet, gulrot og selleri grovt, eller skjær dem i tynne strimler. Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver.
  2. 2. Ha ferdig utblandet fiskebuljong og grønnsakene i en kjele. La småkoke i 5-10 minutter. Ha i salt og pepper.

    2 dl av buljongen kan erstattes med hvitvin hvis du ønsker.

  3. 3. Ha i fløte, eller Crème Fraîche, og kok opp rett før servering. I mellomtiden skjærer du fisken i passe store biter.

    Bruk steinbitfilet, torsk eller for eksempel laks - alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på. Hvis du synes suppen er for tynn, jevner du med maisenna før servering. Rør ut 1-2 ts maisennamel i 0,5 dl kaldt vann. Når du har fått den klumpefri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.

  4. 4. Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra platen og la fisken trekke i suppa i ca. 5 minutter til fisken er knapt ferdigtrukket.

    Hvis du ønsker å ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.


Reker smaker godt i en fiskesuppe, men for å unngå at de skal bli seige, skal de tilsettes suppen rett før servering - og skal ikke kokes!

 

Laster ...