Hjemmelaget fiskesuppe
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Til servering
Slik gjør du
- 1. Start med å skrelle og rive potet, gulrot og selleri grovt, eller skjær dem i tynne strimler. Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver.
- 2. Ha ferdig utblandet fiskebuljong og grønnsakene i en kjele. La småkoke i 5-10 minutter. Ha i salt og pepper.
2 dl av buljongen kan erstattes med hvitvin hvis du ønsker.
- 3. Ha i fløte, eller Crème Fraîche, og kok opp rett før servering. I mellomtiden skjærer du fisken i passe store biter.
Bruk steinbitfilet, torsk eller for eksempel laks - alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på. Hvis du synes suppen er for tynn, jevner du med maisenna før servering. Rør ut 1-2 ts maisennamel i 0,5 dl kaldt vann. Når du har fått den klumpefri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.
- 4. Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra platen og la fisken trekke i suppa i ca. 5 minutter til fisken er knapt ferdigtrukket.
Hvis du ønsker å ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.
Reker smaker godt i en fiskesuppe, men for å unngå at de skal bli seige, skal de tilsettes suppen rett før servering - og skal ikke kokes!