Oppskrift

Bollewrap

120 minutter Enkel 3 minutter
Beskrivelse
Lag en ny vri på fastelavnsbollene! Her er en variant der hvetedeig kjevles til tynne lekre lefser, stekes i ovn og fylles med krem, bær og nøtter.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

14 Porsjoner

Gjærdeig del 1

1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 dl
vann
30 g
fersk gjær
250 g
hvetemel

Gjærdeig del 2

125 g
TINE® Meierismør
275 g
hvetemel
100 g
sukker
1 stk
egg
½ ts
kardemomme
¼ ts
salt

Fyll og topping

3 dl
TINE® Kremfløte
2 ss
sukker
1 pakke
Piano® Original Vaniljekrem
14 ss
bringebærsyltetøy eller friske bær
7 ss
mandelflak , hakkede mandler, hasselnøtter, pistasjnøtter eller andre gode gode nøtter
3 ss
melis

Slik gjør du

 1. 1. Varm opp melk og vann til fingervarmt (ikke varmere enn 37 °C). Rør ut gjæren i den lunkne væska. Ha det over i en bakebolle og bland inn 250 gram hvetemel. Rør godt sammen, dekk til med et klede og la heve i romtemperatur i ca. 30 minutter.
 2. 2. Bland inn smeltet smør, 275 g hvetemel, sukker, egg og kardemomme. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt ca. 7 minutter på middels hastighet. La saltet elte med det siste minuttet. Deigen skal være litt løs og så vidt slippe bollen. Tilsett eventuelt litt ekstra mel dersom den er klissete.
 3. 3. La deigen hvile i 10 minutter, del i 14 like store emner og trill ut til boller på et lett melet bakebord. Dekk til med kjøkkenhåndkle og etterhev ca. 30 minutter.
 4. 4. Sett stekeovnen på 240 ˚C, over og undervarme. Legg bakepapir på stekebrett.
 5. 5. Kjevle bollene til tynne runde lefser (ca. 20 cm i diameter). Bruk så lite mel som mulig slik at lefsene ikke blir tørre. Legg på stekebrett og stek på midterste rille ca. 3 minutter til lefsene såvidt er gjennomstekt. Legg de stekte lefsene i stabel under et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke. Avkjøl.
  Skjær et lite snitt (ca. 4 cm inn) i hver ende på lefsa, rull sammen og brett lappene inn i hverandre så holder den seg sammen som en rull (se tegning).
  Instruction Image
 6. 6. Åpne pakken med Piano® Original Vaniljekrem og ha den over i en sprøytepose. Pisk kremfløte og sukker til en litt stiv krem, ha den også over i en sprøytepose.
 7. 7. Sprøyt Piano® Original Vaniljekrem og pisket kremfløte ved siden av hverandre på lefsene og topp med friske bær og mandler. Sikt over melis.
  Har du ikke sprøytepose bruk en spiseskje og fordel krem og vaniljekrem jevnt utover lefsen. Hvis du vil ha syltetøy i fastelavenswrapen kan du smøre på dette før du har på krem og vaniljekrem. Mandler kan fint erstattes med hakkede hasselnøtter eller pistasjnøtter.
Laster ...