Oppskrift
Dim sum dampede kjøttboller og kål
35 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 cm
frisk ingefær
1 stk
vårløk
1 dl
hakket frisk koriander
1 ts
fintrevet sitronskall eventuelt appelsin eller klementin
400 g
svinekjøttdeig
2 ss
soyasaus
1 ts
worcestershiresaus
¼ stk
kål
Til servering
¼ stk
vårløk (kan sløyfes)
1 dl
soyasaus , worchestershire- eller hoisinsaus
Slik gjør du
- 1. Skrell og finhakk ingefær. Finsnitt vårløk, hakk koriander og finriv sitrusskall. Bland alt med kjøttdeig, soya- og Worcestershiresaus. Form små kjøttboller.Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også.
- 2. Del kål i biter og skill bladene fra hverandre. Legg et lag kål i bunnen av dampkurven (dampkjele-innsatsen) og fordel kjøttbollene utover.
- 3. Kok opp vann og sett dampkurven over. Sett på et tett lokk og damp i 10-15 minutter eller til akkurat gjennomdampet.
- 4. Fordel kål og kjøttboler i skåler og server med Worchestershiresaus, hoisinsaus eller soyasaus. Dryss over finsnittet vårløk om ønskelig.