Oppskrift
Ekte norsk viltsaus - fløtesaus
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
3 ss
TINE® Meierismør
1 ss
hvetemel
2½ dl
kraft (evt. buljong)
3 dl
TINE® Kremfløte
50 g
TINE® Gudbrandsdalsost Original (eller annen brunost fra TINE)
1 ts
salt
½ ts
grovmalt pepper
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en klumfri saus.
- 2. Rør inn fløte. Tilsett brunost og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middelsvarme i ca. 10 minutter.
Dersom du synes sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.
Du kan bytte ut geitost med rørte tyttebær. Bruk ca. 2 ss til 4 porsjoner.