Oppskrift

Edderkoppkjeks

90 minutter Enkel
Beskrivelse
Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween! Oppskriften gir 16 skummelt gode edderkoppkjeks.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

16 Porsjoner
50 g
TINE® Meierismør
100 g
mørk sjokolade
2 ss
sterk kaffe , utblandet
3 ss
lys sirup
1 stk
egg
2½ dl
hvetemel
2½ dl
melis
5 ss
kakao
1½ ts
bakepulver
¼ ts
salt

Kremfyll

200 g
TINE Kremgo® Naturell
4 dl
melis
1 ss
sitronsaft
1½ dl
TINE® Kremfløte

Til pynt

1 pakke
lakrislisser

Slik gjør du

  1. 1. Knekk sjokolade i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.
  2. 2. Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. 3. Sett ovnen på 180 °C. Trill 16 små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.
    Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.
  4. 4. Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksene og topp med de andre kjeksene. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.
    Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.

Kjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.

Laster ...