Oppskrift
Edderkoppkjeks
90 minutter Enkel
Beskrivelse
Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween! Oppskriften gir 16 skummelt gode edderkoppkjeks.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
16 Porsjoner
50 g
TINE® Meierismør
100 g
mørk sjokolade
2 ss
sterk kaffe , utblandet
3 ss
lys sirup
1 stk
egg
2½ dl
hvetemel
2½ dl
melis
5 ss
kakao
1½ ts
bakepulver
¼ ts
salt
Kremfyll
200 g
TINE Kremgo® Naturell
4 dl
melis
1 ss
sitronsaft
1½ dl
TINE® Kremfløte
Til pynt
1 pakke
lakrislisser
Slik gjør du
- 1. Knekk sjokolade i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.
- 2. Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
- 3. Sett ovnen på 180 °C. Trill 16 små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.
- 4. Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksene og topp med de andre kjeksene. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.
Kjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.