Oppskrift
Taco med soyaglasert torsk
60 minutter medium 5 minutter
Beskrivelse
«Mitt beste tips for å variere fredagstacoen; en litt lettere variant med torsk, kålsalat og en frisk salsa. Toppet med en dæsj rømme.» – Kjetil Jansrud
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Torsk
600 g
torskefilet
80 g
TINE® Meierismør
½ ts
salt
½ ts
nykvernet pepper
Soyaglasur
1 dl
soyasaus
1 dl
ketjap manis
2 ts
finhakket rød chili
2 ts
finhakket hvitløk
2 ts
finhakket ingefær
1 ss
maisenna
3 ss
vann
Kålsalat
400 g
hodekål
60 g
limesaft
50 g
sukker
½ ts
salt
2 ss
olivenolje
2 ss
finhakket koriander
2 ss
fiskesaus kan sløyfes
Mangosalsa
1 stk
mango
1 stk
lime
1 stk
chili
1 stk
rødløk
1 potte
koriander
¼ ts
salt
Til servering
8 stk
små tortillalefser
3 dl
TINE® Lettrømme 10 %
Slik gjør du
- 1. Finsnitt kålen. Press limesaft og miks sammen alle ingrediensene til kålsalaten i en skål. Juster smaken med mer lime eller sukker.
- 2. Sett en annen skål over slik at kålen står i press. Sett kaldt i minimum 1 time.
- 3. Kutt rødløk i fine, små terninger og legg i en skål. Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk chilien og bland med løken. Del mango i samme størrelse som løken og bland sammen med resten av ingrediensene.
- 4. Finhakk koriander og bland inn i mangosalsaen. Smak til med litt salt og lime.
- 5. Kok opp soya og ketjap manis. Finhakk chili, hvitløk og ingefær, og ha i kjelen.
- 6. Løs maisenna i vann og tilsett litt og litt i den kokende soyaen under omrøring. Glasuren er ferdig når du har fått en passe tykk konsitens.
- 7. Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt torskefileten i terninger og legg i en ildfast form. Ha over smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen i 4-5 minutter. Torsken skal være litt rå i midten når du tar den ut av ovnen (ettervarme og varm soyaglasur vil steke fisken ferdig).
- 8. Hell soyaglasur over torsken og dryss over sesamfrø.
- 9. Fyll glasert torsk, kålsalat og mangosalsa i tortillalefsen og topp med rømme.