Oppskrift

Taco med soyaglasert torsk

60 minutter medium 5 minutter
Beskrivelse
«Mitt beste tips for å variere fredagstacoen; en litt lettere variant med torsk, kålsalat og en frisk salsa. Toppet med en dæsj rømme.» – Kjetil Jansrud

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Torsk

600 g
torskefilet
80 g
TINE® Meierismør
½ ts
salt
½ ts
nykvernet pepper

Soyaglasur

1 dl
soyasaus
1 dl
ketjap manis
2 ts
finhakket rød chili
2 ts
finhakket hvitløk
2 ts
finhakket ingefær
1 ss
maisenna
3 ss
vann

Kålsalat

400 g
hodekål
60 g
limesaft
50 g
sukker
½ ts
salt
2 ss
olivenolje
2 ss
finhakket koriander
2 ss
fiskesaus kan sløyfes

Mangosalsa

1 stk
mango
1 stk
lime
1 stk
chili
1 stk
rødløk
1 potte
koriander
¼ ts
salt

Til servering

8 stk
små tortillalefser
3 dl
TINE® Lettrømme 10 %

Slik gjør du

  1. 1. Finsnitt kålen. Press limesaft og miks sammen alle ingrediensene til kålsalaten i en skål. Juster smaken med mer lime eller sukker.
  2. 2. Sett en annen skål over slik at kålen står i press. Sett kaldt i minimum 1 time.
  3. 3. Kutt rødløk i fine, små terninger og legg i en skål. Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk chilien og bland med løken. Del mango i samme størrelse som løken og bland sammen med resten av ingrediensene.
  4. 4. Finhakk koriander og bland inn i mangosalsaen. Smak til med litt salt og lime.
  5. 5. Kok opp soya og ketjap manis. Finhakk chili, hvitløk og ingefær, og ha i kjelen.
  6. 6. Løs maisenna i vann og tilsett litt og litt i den kokende soyaen under omrøring. Glasuren er ferdig når du har fått en passe tykk konsitens.
  7. 7. Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt torskefileten i terninger og legg i en ildfast form. Ha over smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen i 4-5 minutter. Torsken skal være litt rå i midten når du tar den ut av ovnen (ettervarme og varm soyaglasur vil steke fisken ferdig).
  8. 8. Hell soyaglasur over torsken og dryss over sesamfrø.
  9. 9. Fyll glasert torsk, kålsalat og mangosalsa i tortillalefsen og topp med rømme.
Laster ...