Oppskrift
Dessert med basilikumjordbær
20 minutter medium
Beskrivelse
Herlig sommerdessert med Kesam® Vanilje og et lokk av jordbær marinert i basilikum og sukker.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 plater
gelatin
3 dl
TINE® Matfløte
2 ss
sukker
3 dl
Kesam® Vanilje
Marinerte jordbær
2 dl
vann
1 dl
sukker
500 g
jordbær
2 dl
basilikumblader
Utstyr
Porsjonsglass
Slik gjør du
- 1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.
- 2. Bland forsiktig i Kesam® og rør om. Fordel desserten i porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.
Her kan du også bruke den lette TINE Kesam® Vanilje Mager.
- 3. Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Klipp basilikumbladene i biter. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen.
- 4. Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La jordbærene trekke på et kjølig sted, gjerne natten over.
- 5. Legg jordbærene og litt av marinaden over desserten. Pynt med basilikumblader.
Husk å beregne god tid, minst tre timer, for desserten å avkjøle og dermed få den riktige konsistensen. Du kan med fordel lage den dagen før og sette den kaldt fram til servering.