Oppskrift

Dal

90 minutter Enkel
Beskrivelse
Dal, daal eller dahl, er en indisk linsegryte som er både sunn, billig og mettende. Retten er deilig krydret med eksotiske smaker.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

500 g
ukokte gule linser
2 l
vann
200 g
ukokt ris , kan sløyfes
2 stk
løk
3 stk
grønn chili
6 stk
tomater
5 stk
hvitløksfedd
2 cm
ingefærrot
2 ss
TINE® Meierismør
2 ts
malt spisskummen
2 ts
garam masala
2 ts
gurkemeie
1½ ss
malt koriander
4 dl
grønnsaksbuljong
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 dl
frisk koriander

CHAPATI

4 dl
sammalt hvete, fin
2 dl
sammalt rug, grov
3 dl
hvetemel
1 ts
salt
4 dl
vann

SALAT

1 stk
rødløk
1 stk
lime
½ ts
salt
2 stk
hjertesalat
½ stk
agurk
2 ss
olivenolje

TIL SERVERING

2 dl
TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
1 stk
lime

Slik gjør du

  1. 1. Lag chapati ved å kna mel og salt med vann til en litt hard brøddeig. La deigen hvile under et klede i ca. 10 minutter. Del deigen i emner og kjevle ut til runde tynne leiver.
  2. 2. Stek på begge sider i en varm, tørr stekepanne, ca. 2 minutter på hver side, men snu de gjerne ofte slik at de ikke blir brent. Oppbevar brødene under et varmt, fuktig kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke fram til de skal serveres.
  3. DAHL

  4. 3. Skyll linsene godt og kok dem møre i vann, ca. 25 minutter. Rør i linseblandingen så de blir litt most. Spe med litt ekstra vann om det koker tørt.

    Hvis du bruker hermetiserte linser går det raskere, da kan du droppe kokingen og bare vende dem inn i gryten til slutt.

  5. 4. Kok ris etter anvisningen på pakken. Sil av vannet og la risen dampe fra seg.
  6. 5. Hakk løk, chili og tomater og finhakk hvitløk og ingefær. Fres løk, chili og ingefær i smør i ca. 5 minutter til mykt og gyllent. Tilsett tomater, hvitløk, spisskummen, garam masala, gurkemeie, koriander og grønnsaksbuljong og kok i ca. 15 minutter.
  7. 6. Vend inn de kokte linsene i gryten. Spe eventuelt med litt vann hvis konsistensen er for tykk. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  8. 7. Rør inn halvparten av korianderbladene og dryss resten på toppen. Server med yoghurt, limebåter, ris, chapati og salat.
  9. SALAT

  10. 8. Finsnitt løk og mariner i limesaft og salt, ca. 10 minutter. Riv salat i biter, del agurk i skiver og vend med marinert løk og olivenolje.

Server gjerne vanlig nanbrød til i stedet for chapati, eller godt brød med smør.

Laster ...