Oppskrift

Cottage cheesekake

20 minutter Enkel
Beskrivelse
En herlig ostekake med frisk sitronsmak og et hint av kanel. Kaken trenger ingen steketid og er rask og enkel å lage. Den passer godt som dessert eller til kaffen.

Ingredienser

12 Porsjoner

Bunn:

150 g
digestive kjeks
75 g
TINE® Meierismør
2 ts
malt kanel

Sitronkrem:

1 stk
egg
3 ss
sukker
1 ts
vaniljesukker
2 ts
finrevet sitronskall
300 g
TINE Cottage Cheese Original
5 plater
gelatin
3 dl
TINE® Kremfløte
5 ss
presset sitronsaft

Pynt:

2 stk
kiwi
2 ss
revet limeskall

Slik gjør du det

  1. 1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter.
  2. 2. Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor. La maskinen gå til alt er finknust og blandet. Sett formen uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.
  3. 3. Legg gelatin i bløt i kaldt vann 5 -10 minutter. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.
  4. 4. Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.
  5. 5. Pynt med skiver av kiwi og evt. noe revet sitron/limeskall.

Smaker også kjempegodt pyntet med jordbær.