Oppskrift

Rabarbra-pai med vaniljekrem

120 minutter Enkel
Beskrivelse
Deilig sprø paibunn med søt vaniljekrem og syrlig rabarbra.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

8 Porsjoner

Syltet rabarbra

4 stilker
rabarbra
4 dl
sukker
1 dl
vann
1 dl
eplesidereddik
5 cm
frisk ingefær

Paideig

½ stk
vaniljestang
150 g
hvetemel
70 g
sukker
0.125 ts
salt
80 g
kaldt TINE® Meierismør
1 stk
eggeplomme
2 ss
kaldt vann

Fyll

1 pakke
Piano® Original Vaniljekrem

Utstyr

paiform ca. 24 cm i diameter

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnene på 200 °C. Del rabarbra i jevnstore biter og plasser bitene i en ildfast form, stek i ovnen i ca. 8 minutter. Del ingefær i skiver. Kok opp sukker, vann, eplesidereddik og ingefær. Hell den varme laken over rabarbrabitene i formen, dekk til og sett kaldt. La stå i minst 30 minutter, gjerne over natten.
  2. 2. Hell av laken og kok inn til en tredjedel. Avkjøl til sirup.
  3. 3. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha mel, sukker, salt og vaniljefrø i en kjøkkenmaskin med knivblad.
  4. 4. Del kaldt smør i biter og ha i. Kjør til smuldret. Tilsett eggeplomme og 2 ss vann og kjør til deigen samler seg til en klump. Spe eventuelt med mer vann hvis deigen virker for tørr.
  5. 5. Form deigen til en disk, pakk i plast og la hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.
  6. 6. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Kjevle paideigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, ca. 24 cm i diameter og gjerne med løs bunn, med deigen. Skjær av overflødig deig rundt kanten.
  7. 7. Prikk bunnen med gaffel og sett i fryseren i ca. 15 minutter. Dekk bunnen med folie og legg i paivekt, f.eks. tørkede bønner. Sett paien i ovnen og skru ned varmen til 200 °C. Stek i 15 minutter, fjern folie og bønner, og stek videre i 5 minutter eller til paibunnen er gjennomstekt og gyllen. Avkjøl helt og fjern fra formen.
  8. 8. Rør opp Piano vaniljekrem til luftig og fordel i paibunnen. Legg på de syltede rabarbrabitene, gjerne i et fint mønster. Server med rabarbrasirup, enten over kaken eller ved siden av.

Har du ikke fersk rabarbra kan du bruke syltet. Paibunn med vaniljekrem kan også toppes med andre friske bær eller frukt i biter. 
Laster ...