Oppskrift

Pavlova med grillet frukt

130 minutter medium
Beskrivelse
En supergod sommer-pavlova og perfekt avslutning på grillmåltidet.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

8 Porsjoner
6 stk
eggehviter
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
finkornet sukker
2 ts
maizena
1 ts
vaniljesukker

Fyll

1 pakke
Piano® Pavlovakrem eller 3 dl TINE Kremfløte

Topping

2 stk
nektariner
3 skiver
ananas
1 stk
pære
4 ss
flytende honning
1 stk
lime
4 ss
granateplekjerner

Slik gjør du det

  1. 1. Sett stekeovnen på 90 °C. Dekk en stekeplate med bakepapir og sett en springform uten bunn på platen. Kle sidene med remser av bakepapir (lim/fest dem gjerne med litt av marengsmassen så de sitter godt langs kanten).

    Springformen vil gi marengsbunnen rettere kanter. Alternativt kan du tegne opp en sirkel på ca. 24 cm i midten av arket og forme marengsmassen til en mer organisk bunn innenfor den opptegnede sirkelen.

  2. 2. Pisk eggehviter til mykt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maizena og vaniljesukker og tilsett gradvis, mens pisken går. Visp til massen er blank, smidig og fast.
  3. 3. Fordel marengsmassen i springformen og stek i ovnen i ca. 2 timer. Avkjøl helt, løs opp springformen og fjern. Skjær gjerne forsiktig langs kanten med en skarp kniv først.
  4. 4. Del nektarin, ananas og pære i biter og grill noen minutter på hver side. Legg frukten over på et fat eller tallerken, dryss over granateple og drypp over honning og limesaft.
  5. 5. Legg marengsbunnen på et serveringsfat. Pisk opp pavlovakrem til luftig etter anvisning på pakken.

    Har du ikke Pavlovakrem, kan du bruke pisket kremfløte, vaniljekrem eller en blanding av de to. Pavlova smaker også godt toppet med iskrem.

  6. 6. Fordel krem utover marengsbunnen, legg over den grillede frukten. Hell gjerne over litt av saften som har samlet seg på fatet og server med en gang.