Oppskrift
Burger med blåmuggost
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Blåmuggost og burger er skikkelig snadder. Litt syltetøy på toppen smaker nydelig!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
400 g
kjøttdeig
1 ts
salt
½ ts
pepper
2 ss
TINE® Meierismør til steking
125 g
Selbu Blå® Original
100 g
salat
4 ss
hamburgerbrød
4 ss
ferskensyltetøy
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 100 °C.
- 2. Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl, og form til kjøttdeigen til runde kaker. Klem ut til store flate burgere. Krydre med salt og pepper.
- 3. Stek burgerne i smør på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Del blåmuggost i biter, og legg på ost litt før burgerne er ferdig stekt.
- 4. Skyll salat og legg den på et håndkle for å renne av.
- 5. Varm hamburgerbrød i stekeovnen i noen minutter. Du kan også bruke brødrister.
- 6. Legg salat, burger og ferskensyltetøy i hamburgerbrød. Server.
For å unngå at burgerne eser opp på midten, kan du lage en liten grop med tommelen midt på den ene siden av hver burger.