Oppskrift
Brytebrød med Jarlsberg® og sesam
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Herlige rundstykker som passer godt til salat og supper. Lag gjerne dobbel porsjon og oppbevar i fryseboksen.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
2 dl
Jarlsberg® Revet
50 g
gjær
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
100 g
TINE® Meierismør smeltet
1 ts
salt
1 stk
egg
1 dl
sesamfrø
500 g
ca. hvetemel
Dryss:
1 dl
Jarlsberg® Revet
4 ss
sesamfrø
Slik gjør du
- 1. Forvarm ovnen til 225 °C.
- 2. Rør gjæren ut i lunken melk. Rør inn smeltet smør og salt. Visp egget sammen og hell det meste i gjærblandingen. Hold av litt til pensling. Rør inn sesamfrø, ost og så mye mel at det blir en blank og smidig deig. Dekk deigen godt og la den heve i 30-40 minutter.
- 3. Elt deigen lett, del den i jevnstore emner som trilles til boller. Sett dem på bakepapir på et stekebrett så de danner en rund kake.
- 4. Etterhev brødet i ca. 30 minutter, pensle med resten av egget og dryss på ost og sesamfrø.
- 5. Stek brødet nederst i ovnen til det er gjennomstekt og delikat gyllent, ca. 20 minutter.
I stedet for Jarlsberg® kan du også bruke vellagret TINE Edamer eller Norvegia®.