Oppskrift

Brytebrød med Jarlsberg® og sesam

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Herlige rundstykker som passer godt til salat og supper. Lag gjerne dobbel porsjon og oppbevar i fryseboksen.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
2 dl
Jarlsberg® Revet
50 g
gjær
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
100 g
TINE® Meierismør smeltet
1 ts
salt
1 stk
egg
1 dl
sesamfrø
500 g
ca. hvetemel

Dryss:

1 dl
Jarlsberg® Revet
4 ss
sesamfrø

Slik gjør du

  1. 1. Forvarm ovnen til 225 °C.
  2. 2. Rør gjæren ut i lunken melk. Rør inn smeltet smør og salt. Visp egget sammen og hell det meste i gjærblandingen. Hold av litt til pensling. Rør inn sesamfrø, ost og så mye mel at det blir en blank og smidig deig. Dekk deigen godt og la den heve i 30-40 minutter.
  3. 3. Elt deigen lett, del den i jevnstore emner som trilles til boller. Sett dem på bakepapir på et stekebrett så de danner en rund kake.
  4. 4. Etterhev brødet i ca. 30 minutter, pensle med resten av egget og dryss på ost og sesamfrø.
  5. 5. Stek brødet nederst i ovnen til det er gjennomstekt og delikat gyllent, ca. 20 minutter.

I stedet for Jarlsberg® kan du også bruke vellagret TINE Edamer eller Norvegia®.

Laster ...