Oppskrift
Brytebrød med Cottage Cheese
120 minutter Enkel
Beskrivelse
Disse sunnere og grove rundstykkene blir ekstra saftige når de stekes sammen tett i tett. Cottage cheese gir det lille ekstra. Topp de med smaksrik Østavind® og nyt!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
2 ss
romtemperert TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett (ca)
25 g
gjær
200 g
TINE® Cottage Cheese Original
1 ts
salt
5 dl
sammalt hvete, grov
5 dl
hvetemel (ca)
Til pensling og dryss
1 stk
sammenvispet egg
2 ss
valmuefrø
Slik gjør du
- 1. Varm melken til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør inn mel og salt til alt er samlet til en deig. Tilsett deretter romtemperert smør og elt til deigen er passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.I røren kan du også vende inn 1 dl hakkede aprikoser og 1 dl hasselnøtter for ekstra smak.
- 2. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.
- 3. Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.
- 4. Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.Topp ferske rundstykker med deilig Østavind®, timian og plommesyltetøy!
Som dryss på brytebrød kan du gjerne variere mellom ulike frø. For eksempel solsikkekjerner, valmuefrø som her, eller krydderurter.