Oppskrift

Brunostvafler

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Gode vafler hvor du attpåtil kan bruke opp restene av brunosten du har liggende. Vaflene har små biter av brunost, som setter god smak. En porsjon vaffelrøre gir 10-12 vafler.

Ingredienser

2 ss
TINE® Meierismør
2 stk
egg
2 ss
sukker
75 g
revet TINE® Gudbrandsdalsost Original
2 dl
TINE® Kefir Økologisk
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
60 g
hvetemel
60 g
sammalt hvete, grov
1 ts
vaniljesukker

Slik gjør du det

  1. 1. Til denne oppskriften på vafler med brunost, starter du med å smelte smør og ha det over i en bolle. Rør inn egg, sukker, brunost, melk, mel og vaniljesukker. Visp alt til en jevn røre.
  2. 2. La røren stå og svelle i minst 15 minutter for å få riktig konsistens.
  3. 3. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl.

    Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.


Brunostvafler er perfekt å ha med seg ut på tur.