Oppskrift

Brokkoliburger med mangosalsa

45 minutter Enkel
Beskrivelse
En supergod variant av en burger uten kjøtt. Med frisk mangosalsa er dette en vegetarmiddag som hele familien vil like.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

300 g
hermetiske kikerter
1 stk
brokkoli
2 dl
rå cashewnøtter
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
rød chili
1 ss
olivenolje
2 ss
worcestershiresaus
1 ss
Dijonsennep
4 ss
saltredusert soyasaus
4 ss
chiafrø

MANGOSALSA

1 stk
mango
½ stk
agurk
3 stk
vårløk
1 stk
rød chili
2 ss
limesaft
2 ss
olivenolje
1 ts
flytende honning

TILBEHØR

4 stk
grove hamburgerbrød
2 dl
salatblanding
4 skiver
Norvegia® Lettost 16% fett
1 ss
sennep
1 ss
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C. Skyll kikerter og la renne godt av. Hakk brokkoli grovt, fjern frø og hinner fra chili og finhakk med hvitløk.
  2. 2. Vend grønnsakene med olje, worcestershiresaus, dijonsennep og soyasaus. Spre utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek i ovnen i 20 minutter. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin med knivblad, tilsett cashewnøtter og chiafrø og kjør til en grov mos.
  3. 3. Sett ovnen opp til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.
  4. 4. Skrell og del mango og agurk i små terninger, finsnitt vårløk og chili og vend med limesaft, olivenolje og honning.
  5. 5. Legg en skive ost på hver burger de siste par minuttene eller til osten smelter. Grill gjerne burgerbrødene lett. Rør sammen sennep og crème fraîche. Server brokkoliburgerne i grove hamburgerbrød med sennepkrem, salat og mangosalsa.

    Coleslaw, guacamole, tomatsalsa eller agurkrelish er også godt å toppe denne burgeren med.


Du kan steke vegetarburgere i stekepanne, men de holder seg bedre sammen om de stekes i ovnen.

Laster ...