Oppskrift
Brødpudding
70 minutter Enkel
Beskrivelse
Dersom du har rester av brød, sukkerbrød, hveteboller, julekake e.l. du ønsker å bruke opp, har du et ypperlig utgangspunkt for å lage en saftig brødpudding.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Brødpudding
400 g
julekake/julebrød , loff, grovbrød eller andre brødvarianter
3 ss
rosiner
3 stk
egg
4 ss
sukker
5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1 ts
vaniljesukker
½ stk
sitron (skallet)
Rød saus
½ l
Piano® Bringebærsaus
Eller lag din egen rød saus
½ l
blanding av solbærsaft og vann (eller annen type rød saft)
2 ss
sukker hvis ønskelig
1 ss
HOFF Potetmel
3 ss
vann til å røre ut potetmelet
Utstyr
Ildfast form
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en ildfast form. Bruk gjerne litt tørt brød, julekake eller hveteboller.
Dersom du bruker brød med sukker, trenger du ikke ha i så mye sukker i puddingen.
- 2. Skjær brødet i passe tykke skiver og legg det i formen. Dryss litt rosiner mellom brødskivene.
- 3. Pisk egg og sukker godt sammen til en lett eggedosis og bland i melk, vaniljesukker og revet sitronskall.
- 4. Fordel en del av røren over brødet slik at det står litt over skivene. Legg til et lite press på brødet, slik at det trekker godt til seg væsken. Hell på resten av røren.
- 5. I det du skal steke brødpuddingen, skal du senke temperaturen til 170°C. Brødpuddingen steker du på nederste rille i ovnen til den er stivnet helt igjennom, ca. 1 time.
- 6. Hvis du ikke ønsker å bruke vår gode, ferdiglagde Piano Bringebærsaus, kan du lage din egen, hjemmelagde saus mens brødpuddingen steker: Bland saft og vann slik at det smaker som litt sterk, god saft. Hvis du ønsker en søtere variant, kan du tilsette litt sukker. Kok opp blandingen i en kjele.
- 7. Rør sammen potetmel og vann til du får en klumfri jevning. Trekk kjelen fra platen når det har kokt opp og tilsett deretter jevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig, og ikke for tykk. Er den for tykk, kan du tilsette litt mer vann. La igjen blandingen få et rask oppkok før du setter den til side for å avkjøles.
- 8. Server brødpuddingen nylaget og varm med hjemmelaget rød saus eller ferdiglaget Piano Bringebærsaus over.
Rød saus
For en litt mer voksen smak kan du la rosinene trekke i litt rom (ev. romessens blandet med vann) i noen timer eller over natten.