Oppskrift

Bountykake

90 minutter Enkel
Beskrivelse
En kokoskake som minner om den populære kokossjokoladen. Deilig, mørk sjokolade og fyldig kokoskrem.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

14 Porsjoner

Kakebunn

5 stk
egg
1½ dl
sukker
2½ dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 dl
kakao

Kokosfyll

5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 dl
sukker
7½ dl
kokosmasse
200 g
TINE® Meierismør

Sjokoladelokk

200 g
mørk sjokolade
100 g
TINE® Meierismør

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. 2. Skill egg og pisk eggehviten stiv i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett eggeplommer, sukker, mel, bakepulver og kakao mens maskinen går til en jevn og luftig masse.
  3. 3. Fordel røren i en liten langpanne, ca. 20 x 30 centimeter, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 35 minutter.
  4. Kokosfyll

  5. 4. Varm opp melk og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett kokos og kok opp. La småkok til blandingen tykner. Ta av varmen og rør inn smør. Avkjøl under omrøring, gjerne i kjøleskapet, og fordel utover sjokoladebunnen.

    La kokosmassen stivne ordentlig før du sprer den utover kaken ellers risikerer du at den skiller seg.

  6. Sjokoladelokk

  7. 5. Smelt sjokolade og smør i vannbad og hell blandingen over kokosfyllet. Jevn ut og la stivne.

Denne kaken kan gjerne lages dagen før.

Laster ...