Oppskrift

Bookmakers Sandwich

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er et skikkelig luksus-smørbrød! En bookmaker er den som tar i mot veddemålene på hesteveddeløpsbanen. Han er som regel stinn av gryn og veldig flott kledd, ofte i flosshatt. Men han har et problem: selv med så mye penger må fortsatt holde seg på plassen sin for å ta imot veddmål, og hva skal han da gjøre når sulten melder seg? Jo, da bestiller han et smørbrød med de beste ingrediensene, som han kan spise med den ene hånden, mens han tar i mot pengene med den andre.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

180 g
entrecôte
3 skiver
Norvegia® Vellagret - fra ostehjul
2 skiver
godt landbrød
1 stk
stor tomat i skiver (gjerne bifftomat)
2 stk
salatblader
½ ts
grovt salt
1 ss
TINE® Meierismør
1 ss
olivenolje

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.
  2. 2. Du starter med å banke entrecoten flat med en kjevle. Bank forsiktig, du vil ikke smadre biffen, bare gjøre den større og flatere. (ca. 8 mm tykk). Ha på godt med grovt salt og nykvernet sort pepper på begge sider.
  3. 3. Stek entrecoten kjapt i olivenoljen i en rykende varm jernpanne (ca. 90 sekunder på hver side, biffen skal helst være litt rød inni). Ta biffen ut av panna og legg den til side for å hvile. Legg skivene av vellagret Norvegia® oppå, slik at de smelter over kjøttet.
  4. 4. Skjær to stykker godt landbrød, gjerne litt på skrå, slik at de blir gode og lange. Pensle dem med olivenolje og rist dem på begge sider under grillen.
  5. 5. Når brødet er ferdigristet, smør rikelig med meierismør (aioli eller majones går også utmerket). Legg på noen blader nyvasket salat og tre tykke skiver bifftomat. Ha grovt salt og nykvernet sort pepper oppå tomatskivene før du legger den ferdig-hvilte biffen med smeltet ost på toppen. Avslutt det hele med den siste toastskiva. Del den i to hvis den blir for uhåndterlig, eller spis med kniv og gaffel hvis du vil være litt fin på det. Et ekte herremåltid!

For å lage en løvtynn biff som ikke går i stykker eller griser til kjøkkenet ditt, kle inn kjøttstykket med plastfolie på begge sidene og bank lett på den med en kjevle eller en full vinflaske. Biffen utvider seg perfekt og blir supertynn. Husk bare å kaste plasten før du steker den.

Laster ...