Oppskrift
Biff Stroganoff
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Denne gryteretten er kanskje Russlands mest berømte matrett. Server med hjemmelaget potetstappe.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 Porsjoner
Biff Stroganoff:
700 g
renskåret kokekjøtt av storfe
3 ss
TINE® Meierismør
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
1 dl
vann
2 stk
løk
2 dl
kjøttbuljong (med stekesjy)
2 ts
soyasaus
1 ss
sennep
1 ts
tørket timian
2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss
hvetemel
Potetmos:
10 stk
poteter
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 ss
TINE® Meierismør
½ ts
salt
½ ts
pepper
¼ ts
muskatnøtt , revet (kan sløyfes)
Slik gjør du
- 1. Skjær kjøtt i strimler og stek raskt i smør i en stekepanne. Ha på salt og pepper og legg på en tallerken. Hell vann i stekepannen og kok opp, og sett så denne stekesjyen til side.
Skal du slå på stortromma, er entrecôte kanskje det aller beste kjøttet til denne gryten.
- 2. Brun løk lett uten at den får farge. Bland løk og kjøtt i en gryte. Tilsett buljong og stekesjy. Tilsett soya, sennep, timian og crème fraîche blandet med hvetemel. La det trekke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 3. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Det er også godt med kokte gulerøtter ved siden av.
Potetmos:
Du må gjerne bytte ut crème fraîche med samme mengde rømme.