Oppskrift
Biff med peppersmør
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Biff av entrecôte er godt både grillet og stekt i panne. Hjemmelaget peppersmør smaker nydelig på toppen.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
750 g
poteter
2 ss
solsikkeolje , rapsolje eller annen olje til steking
½ ts
salt
½ ts
pepper
12 stk
cherrytomater
4 stk
entrecôte
1 ss
TINE® Meierismør
Peppersmør:
250 g
TINE® Meierismør til steking
2 ss
rosépepper
2 ss
grønn pepper
Slik gjør du
- 1. Forvarm stekeovnen til 200°C.
- 2. Del potet i biter og legg i en ildfast form. Hell over litt solsikkeolje og strø på salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
- 3. Bak tomatene sammen med potetene i en annen ildfast form eller legg dem sammen i en større form.
- 4. Tørk kjøttet og stek i smør på sterk varme i pannen i ca. 2 minutter på hver side, alt etter hvor mye du ønsker kjøttet stekt.
- 5. Bland mykrørt smør og pepper. Legg det på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett peppersmøret kaldt til det stivner.
- 6. La kjøttet hvile litt før det serveres med en klatt peppersmør, poteter og grønnsaker.
Hjemmelaget kryddersmør er holdbart 2–3 uker i kjøleskap.