Oppskrift

Biff med bearnéssaus

30 minutter Enkel
Beskrivelse
«Sauce béarnaise» er en gul, klassisk fransk smørsaus. Her er en oppskrift på entrecôte med perfekt bearnés.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

4 Porsjoner

Grønnsaker:

½ stk
blomkål
½ stk
brokkoli
8 stk
medium store poteter

Bearnéssaus:

1 stk
løk finhakket
2 stk
stangselleri finhakket
5 stk
pepperkorn knuste
3 ss
eddik 5%
6 ss
vann
3 ss
frisk estragon eller kjørvel, finhakket
3 stk
eggeplommer
150 g
TINE® Meierismør
¼ ts
salt
½ ts
pepper

Biff:

4 stk
entrecôte eller biff av indrefilet
4 ss
TINE® Meierismør
1 ss
frisk estragon

Slik gjør du

  1. 1. Kutt opp blomkål og brokkoli i buketter og kok i 6–8 minutter. Kok poteter møre, ca. 25 minutter.
  2. Bearnéssaus:

  3. 2. Finhakk løk og stangselleri og knus pepperkorn.
  4. 3. Bland løk, selleri, pepper, eddik, vann og halve mengden estragon i en kjele. La koke opp uten lokk. Fortsett kokingen til sausen er redusert til ca. halv mengde. Ha eggeplomme i en bolle og tilsett kokende, silt kraft mens du rører godt hele tiden.
  5. 4. Smelt meierismør. Ha eggeblandingen i en kjele og sett kjelen i et vannbad. Hell i smeltet smør mens du rører kraftig hele tiden. Sausen må ikke koke, da vil den kunne skille seg. Hvis sausen likevel skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann. Smak sausen godt til med estragon, salt og nykvernet pepper.

    Det er også godt å smake til sausen med litt sitronsaft.

  6. Biff:

  7. 5. Stek biff raskt i smør på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter og legg det på glovarme tallerkener. Server med grønnsaker, potet og saus, og litt frisk estragon på toppen.

Hvis du opplever at sausen skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann.

Laster ...