Oppskrift
Havrevaffel-toast med brie og salami
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Havrevaffeltoast hvor smeltet brie og smakfull salami er klemt inne i en deilig vaffel! En herlig lunsjvaffel - vafler er mer enn dessert!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
½ dl
havregryn
3 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
2 stk
egg
1 dl
sukker
5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
½ ts
kardemomme
3 dl
TINE® Kefir Økologisk
100 g
TINE® Meierismør , smeltet
Topping
2 stk
Dovre Norsk Brie Pepper
1 pakke
god salami
1 pose
småbladet spinat
Slik gjør du
- 1. Oppskriften gir ca. 12 vafler avhengig av størrelsen på vaffeljernet. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter.
- 2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør.
- 3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen til slutt.
- 4. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
- 5. Stek vaflene nesten ferdige. La vaffelen ligge i jernet og legg to biter Dovre Ysteri Brie Pepper på den ene halvdelen av vaffelen sammen med et par skiver salami og litt spinat.
- 6. Brett den andre halvdelen av vaffelen over brie og salami, klem ned vaffeljernet og etterstek i noen minutter.
- 7. Server når osten har smeltet litt.
Prøv gjerne med andre oster, som f. eks Norvegia eller Jarlsberg.