Oppskrift
Aspargespai
45 minutter Enkel
Beskrivelse
En kjapp og deilig kjøttfri pai med bakt asparges, Crème Fraîche og hvitløkssmør løfter dagen. Perfekt til meet free monday!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
300 g
asparges
3 ss
TINE® Meierismør
2 stk
hvitløksfedd
1 ss
finrevet sitronskall
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 stk
ferdig paibunn
3 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %
200 g
TINE® Ekte Ost Revet med Norsk Mozzarella
Til servering
1 dl
pinjekjerner
100 g
ruccola
Slik gjør du
- 1. Forvarm ovnen til 180 °C. Skrell asparges og knekk av den nederste delen ved behov.
- 2. Legg asparges i en ildfast form og legg på smør. Finhakk hvitløk og dryss over med revet sitronskall, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.
- 3. Rull paideig ut på et stekebrett, brett kantene dobbelt, prikk med en gaffel og forstek i ovnen i ca. 10 minutter.
- 4. Bre Crème Fraîche utover den forstekte paideigen og strø på ost, fordel asparges med hvitløksmør over. Stek i ovnen til gyllen, ca. 10 minutter.
Pensler du kanten med et sammenvispet egg får den en fin og gyllen farge.
- 5. Rist pinjekjernene i en tørr panne og dryss over ved servering sammen med rucola.
Det går naturligvis helt fint å lage din egen paideig, bare husk å beregne litt bedre tid. Lag den gjerne grov med sammalt mel for en enda sunnere variant.