Oppskrift
Asiatiske svinekjøttkaker
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Svinekjøttets allsidighet gjør det til en velbrukt ingrediens i matretter over hele verden. Dette er en spennende oppskrift på middag for hele familien.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Svinekjøttkaker:
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
rød chili
3 ss
koriander
3 stk
vårløk
1 stk
revet skall av lime
600 g
svinekjøttdeig
1 stk
egg
2 ss
HOFF Potetmel
¼ ts
salt
1 ss
TINE® Meierismør eller olje til steking
Nudler:
250 g
eggnudler
Wokgrønnsaker:
½ stk
paprika
½ stk
løk
2 stk
gulrøtter
200 g
sjampinjong
100 g
brokkoli
4 ss
teriyakisaus eller sweet chilisaus
Slik gjør du
- 1. Hakk hvitløk, chili, koriander og vårløk. Riv limeskallet.
- 2. Ha svinekjøttdeig, egg, potetmel, hvitløk, chili, lime og koriander i en bolle, og krydre med salt. Kna sammen til en jevn farse. Vend i vårløk.
- 3. Form farsen til kaker. Stek kakene på begge sider på middels varme til de er gjennomstekte.
- 4. Kok nudlene som anvist på pakken.
Eggenudler kan byttes ut med ris eller pasta.
- 5. Skjær paprika, løk, gulrot, sjampinjong og brokkoli i like store biter. Wok grønnsakene. Ha i teriyakisaus eller sweet chilisaus.
Nudler:
Wokgrønnsaker:
Farsen smaker også godt i suppe. Lag små kjøttboller og kok dem i en god buljong sammen med friske grønnsaker.