Oppskrift
Asiatiske laksekaker
40 minutter Enkel
Beskrivelse
To verdensdeler på én tallerken! Tradisjonsrik norsk laks kombinert med asiatisk wok blir en nydelig middagsrett.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
laksekaker:
600 g
laksefilet
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
rød chili
3 ss
koriander , hakket
3 stk
vårløk
1 stk
egg
1 ss
HOFF Potetmel
1 stk
lime , revet skall av
½ ts
salt
2 ss
TINE® Meierismør til steking
nudler:
250 g
eggnudler
Wok:
150 g
paprika
150 g
gulrøtter
150 g
purre
150 g
sjampinjong eller annen sopp
tilbehør:
4 ss
soyasaus
Slik gjør du
- 1. Skjær laks i biter. Hakk hvitløk, chili, koriander og vårløk.
- 2. Ha laksen i en food processor sammen med egg, potetmel, hvitløk, chili, lime og koriander. Krydre med salt, og kjør sammen til en jevn farse. Vend i vårløk.
- 3. Form farsen til kaker. Stek fiskekakene på begge sider på middels sterk varme i en blanding av olje og smør til de er gjennomstekte.
- 4. Kok nudler som anvist på pakken.
- 5. Skjær paprika, gulrot, purre og sopp i biter eller strimler. Wok grønnsakene på sterk varme med litt olje i noen minutter. Server med nystekte laksekaker, nudler og soyasaus.
nudler:
wok:
Sweet chilli sauce, hoi sin saus eller østerssaus smaker godt ved siden av.