Oppskrift
Asiatisk seiwok
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Rask fiskewok som gir deg fisk til middag med en helt ny vri i en hektisk hverdag.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Asiatisk seiwok
600 g
seifilet i biter
2 ss
solsikkeolje til wokking
4 ss
soyasaus
2 ss
asiatisk fiskesaus (fra flaske)
2 ss
sesamfrø
1 stk
liten brokkoli i buketter (bruk også stilken kuttet i biter)
1 stk
rødløk i strimler
2 stk
gulrøtter i staver
400 g
kokte eggnudler
2 dl
bønnespirer
3 ss
frisk, hakket koriander
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Skjær sei i biter.
- 2. Skjær brokkoli, løk og gulrøtter i like biter.
- 3. Kok nudler som anvist på pakken.
- 4. Varm opp olje i en wokpanne. Wok fisken raskt til den er nesten gjennomstekt. Ta fisken fra woken og over på et fat, og hell over soyasaus, fiskesaus og sesamfrø.
For å sikre at panna holder seg varm, er det lurt å ikke legge all fisken i woken på en gang, men wokke fisken i omganger.
- 5. Wok grønnsakene i litt olje.
- 6. Vend sammen nudlene med grønnsakene, bønnespirer og koriander, og smak til med salt og pepper. Server med fisken.
#1: Bruk helst fersk sei i denne retten. Hvis fisken er fersk faller den ikke så lett fra hverandre.
#2: Server gjerne med sweet chilisaus.