Oppskrift
Appelsinsaus
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Appelsin og ingefær er det perfekte par. Med disse to ingrediensene får du en nydelig saus til and, gås, kalkun og kylling.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
20 g
frisk ingefærrot
1 stilk
stangselleri
2 ss
TINE® Meierismør
2 stk
appelsiner
3 dl
lys kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
2 ss
hetvin (sherry eller portvin), kan sløyfes
1½ ss
maisenna
1 dl
TINE® Crème Fraîche Original
½ ts
salt
Slik gjør du
- 1. Riv ingefærrot med rivjern og finhakk stangselleri.
- 2. Smelt smør i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, ingefærrot og selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter, til sellerien mykner.
- 3. Tilsett kjøttkraft/buljong og eventuelt hetvin, og la det hele få et oppkok. Rør ut maisenna i 1 dl presset appelsinsaft.
- 4. Tilsett blandingen i en tynn stråle i den kokende sausen mens du rører kontinuerlig. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.
Du kan fint bytte ut vanlige crème fraîche med den magre varianten.
Det klassiske er å servere appelsinsausen til and eller gås, men den smaker også nydelig til pasta eller hvitt kjøtt.