Oppskrift

Appelsinkylling

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.

Ingredienser

Saus:

1 stk
appelsin
½ stk
sitron
2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk
hønsebuljongterning
1 ts
kinesisk soyasaus
1 ss
rosiner
1 ts
sambal oelek

kyllingfilet:

½ ts
salt
4 stk
kyllingfileter
1 ss
TINE® Meierismør
½ stk
purre i ringer
2 ss
grovhakket persille

Slik gjør du det

  1. 1. Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.
  2. 2. Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.
  3. kyllingfilet:

  4. 3. Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.
  5. 4. La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.
  6. 5. Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg frem.