Oppskrift

Appelsinfromasj

130 minutter medium
Beskrivelse
Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.

Ingredienser

Fromasj

6 plater
gelatin
½ dl
kokende varmt vann
3 stk
egg
6 ss
sukker
3 dl
TINE® Kremfløte
1 stk
appelsin (saft og revet skall av)

Appelsin- og klementinsalat

2 stk
appelsiner
2 stk
klementiner
2 dl
appelsinjuice (fra frukten)
1 dl
sukker

Slik gjør du det

  1. 1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. 2. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
  3. 3. Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den. Ha dette opp i røren og vend forsiktig inn.
  4. 4. Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
  5. 5. Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
  6. 6. Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.
  7. Appelsin- og klementinsalat

  8. 7. Skjær skallet av appelsin og klementin og skjær ut fileter mellom hinnene.
  9. 8. Press resten av saften over i en lite kjele og kok opp med sukker. Reduser til ca. halv mengde. Avkjøl før servering og vend med sitrusfiletene. Topp fromasjene med appelsin- og klementinsalat.