Oppskrift

Amerikanske pannekaker

25 minutter Enkel
Beskrivelse
Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Pannekaker

50 g
TINE® Meierismør
2½ dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller Tinemelk® Økologisk Helmelk
2 stk
egg
3 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
½ ts
salt
1 ss
sukker

Tilbehør

2 ss
lønnesirup eller nyrørt syltetøy
4 ss
valnøtter

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
  2. 2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
  3. 3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
  4. 4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.
  5. Tilbehør

  6. 5. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.

    Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.


Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.
Laster ...