Oppskrift

Matpakkesnurrer med ost, tomat og skinke

120 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
Matpakkesnurrer er supert å ta med på skole og på jobb. Lag de med det fyllet du ønsker, men hold deigen grov slik at den metter godt. Her har vi laget en med tomatsaus, skinke og ost. Lag mange når du først baker og frys de ned så har du mange deilige overraskelser til matpakka.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 dl
vann
5 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett
700 g
grovbakstmel
500 g
sammalt hvetemel
50 g
fersk gjær
1 ts
salt
1 dl
nøytral olje
300 g
TINE® Ekte Revet Ost Original
3 dl
tomatsaus
1 stk
rødløk
200 g
skinke
65 g
spinat

Slik gjør du

  1. 1. Varm opp vann og melk til fingervarmt og ha det i en bakebolle. Smuldre i gjær og bland godt. Ha i mel, salt og olje og elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
  2. 2. Kjevle deigen ut til en leiv. Du kan godt dele deigen i to, det blir mye deig.
  3. 3. Smør tomatsaus på bunnen. Ha over revet ost, rødløk og skinke i tynne strimler. Avslutt med spinat og litt salt og pepper.
  4. 4. Rull sammen til en tykk rull. Skjær skiver av rullen, ca. 3 cm tykke, og legg på en bakepapirkledt stekeplate, i store muffinsformer, eller i en stor ildfast form. La etterheve 15 minutter på benken. Pensle eventuelt med egg eller melk om du vil. Stek i midten av ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter.
Laster ...