Oppskrift
Rundstykker med YT® Proteinmelk
150 minutter Enkel
Beskrivelse
Gode, mettende rundstykker som passer perfekt til frokost, lunsj, eller som tilbehør til suppe.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
15 Porsjoner
350 g
hvetemel
350 g
sammalt hvete, grov
20 g
fersk gjær
½ ts
salt
1 ts
sukker
2 dl
YT® Proteinmelk naturell
2 dl
vann
80 g
TINE® Meierismør
Topping
20 g
linfrø
1 stk
sammenpisket egg til pensling
Slik gjør du
- 1. Ha mel, gjær, salt, sukker, melk og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør på lav hastighet i 8-10 minutter.
- 2. Kjenn på deigen og juster om den virker noe tørr eller bløt med mel eller proteinmelk.
- 3. Kutt smøret i terninger, ha i litt etter litt og skru hastigheten litt opp og elt videre i 10 minutter.
- 4. Plastre så bollen og la deigen heve i 60–80 minutter.
- 5. Legg deigen ut på benken og del den opp i boller à la 60–80 g. Legg bollene på et brett med bakepapir.
- 6. La rundstykkene heve i 40–45 minutter med et vått håndkle over seg.
- 7. Forvarme ovnen til 220 °C.
- 8. Pensle rundstykkene med et sammenvispet egg og strø over linfrø.
- 9. Stek rundstykkene i 14–17 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.