Oppskrift

Kanelsnurrer med brunost

130 minutter medium 15 minutter
Beskrivelse
Slik har du aldri smakt kanelboller før! Saftige og grove kanelboller med brunost som passer like godt i matpakka som på søndagstur.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Deig

1½ dl
vann
2½ dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett
350 g
grovbakstmel
250 g
sammalt hvete, fin
2 ts
kardemomme
25 g
fersk gjær
½ dl
nøytral olje
½ ts
salt

Fyll

75 g
TINE® Meierismør
1 ss
malt kanel
2 ss
flytende honning
150 g
TINE® Fløtemysost Original
70 g
rosiner

Topping

1 stk
egg til pensling
40 g
hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. 1. Ha vann og melk i en bakebolle. Tilsett grovbakstmel, sammalt hvetemel, kardemomme og gjær. Elt godt sammen i 10 minutter. Tilsett olje og salt, og elt videre i et par minutter. Dekk bollen med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
  2. 2. Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor.
  3. 3. Rør romtemperert smør, kanel og honning sammen. Smør ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden.
  4. 4. Riv brunosten over deigen med et grovt rivjern og dryss over rosiner. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen. Skjær i ca. 12 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å dele. Legg over på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse.
  5. 5. Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme. Pensle snurrene med sammenpisket egg og dryss over pistasjkjerner. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Disse er supre å fryse. Tin boller etter behov og legge de rett i matpakka.

Laster ...