Oppskrift
Kanelsnurrer med brunost
130 minutter medium 15 minutter
Beskrivelse
Slik har du aldri smakt kanelboller før! Saftige og grove kanelboller med brunost som passer like godt i matpakka som på søndagstur.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Deig
1½ dl
vann
2½ dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett
350 g
grovbakstmel
250 g
sammalt hvete, fin
2 ts
kardemomme
25 g
fersk gjær
½ dl
nøytral olje
½ ts
salt
Fyll
75 g
TINE® Meierismør
1 ss
malt kanel
2 ss
flytende honning
150 g
TINE® Fløtemysost Original
70 g
rosiner
Topping
1 stk
egg til pensling
40 g
hakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
- 1. Ha vann og melk i en bakebolle. Tilsett grovbakstmel, sammalt hvetemel, kardemomme og gjær. Elt godt sammen i 10 minutter. Tilsett olje og salt, og elt videre i et par minutter. Dekk bollen med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
- 2. Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor.
- 3. Rør romtemperert smør, kanel og honning sammen. Smør ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden.
- 4. Riv brunosten over deigen med et grovt rivjern og dryss over rosiner. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen. Skjær i ca. 12 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å dele. Legg over på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse.
- 5. Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme. Pensle snurrene med sammenpisket egg og dryss over pistasjkjerner. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Disse er supre å fryse. Tin boller etter behov og legge de rett i matpakka.