Oppskrift

Hvit pizza med crème fraîche, brie og laks

40 minutter medium
Beskrivelse
Pizza laget på napolitansk vis med poolish, som gir det lille ekstra i smak og luftighet! Poolish er en pizzadeig-starter, en fermentert fordeig som både gir ekstra god smak og luftig skorpe til pizzaen. Denne pizzadeigen tar litt ekstra tid, men er utrolig god. Lag hvit pizza med crème fraîche, brie, laks, asparges, avokado og urter. Hva med å prøve pizza på grillen?

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Poolish

175 g
pizzamel type "0"
175 g
kaldt vann
0.43 g
fersk gjær

Hoveddeig

351 g
pizzamel type "00"
41 g
Holli Mølle Emmer mel
18 g
surdeigsblanding f.eks Caputo surdeig Criscito di Casa
0.15 g
fersk gjær
214 g
kaldt vann
18 g
salt
8 g
rødvinseddik

På toppen

300 g
TINE® Crème Fraîche Original
2 stk
Dovre Norsk Brie Pepper
200 g
røkelaks i skiver
6 stk
asparges
2 stk
avokado
150 g
småbladet salat
1 potte
fersk dill
1 potte
fersk gressløk

Slik gjør du

    Pizzadeig

  1. 1. Start med poolish: Rør gjæren ut i vannet i en bolle og tilsett så melet. Rør til alt mel er absorbert av vannet og røren har fått grøtkonsistens. Ha over folie eller sett lokk på bollen. La den hvile på benken i 12 timer. Sett den så i kjøleskap for å kjøles ned før den tilsettes i hoveddeigen.
  2. 2. Hoveddeig: Ha mel i en bolle, smuldre over gjæren og tilsett poolish. Start eltingen og tilsett ¾ deler av vannet litt og litt om gangen. Deigen skal absorbere alt før du har i nytt. Elte deigen i 15 minutter.
  3. 3. Ha i salt og siste del av vannet. Elt deigen videre i 5 minutter og tilsett til slutt rødvinseddiken. La deigen hvile 2 timer i romtemperatur og deretter heve videre i kjøleskap i 48 timer.
  4. 4. Del deigen i 4 ballemner og la ligge 8 timer i romtemperatur i hevekasse med lokk (en tildekket bolle/kasse fungerer også) før du baker ut pizzaene.
  5. 5. Trykk ut pizzaemner og smør de med crème fraîche. Del brie i skiver og legg på.
  6. 6. Høvle asparges i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel. Legg i kaldt vann.
  7. 7. Stek pizza i pizzaovn for best resultat – eller bruk pizzastål eller stein på grill. Topp pizza med skivet avokado og laks, høvlet asparges, litt salat, finhakket gressløk og dill. Nyt!
Laster ...