Oppskrift

Hvit pizza med sopp, brokkolini og rødløk

190 minutter Enkel
Beskrivelse
Enkel hvit pizza med crème fraîche, brokkolini, sopp, rødløk og mozzarella.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

4 Porsjoner

Pizzabunn

6 dl
pizzamel type "00" , eller vanlig hvetemel
1 ts
salt
25 g
fersk gjær
2 dl
vann
3 ss
olivenolje

Topping

1 boks
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
1 fedd
revet eller finhakket hvitløk
½ ts
salt
1 ts
pepper
1 stk
rødløk
100 g
aromasopp eller annen favorittsopp
6 stilker
brokkolini
1 pakke
TINE® Ekte Ost Revet med Norsk Mozzarella

Utstyr

pizzastein

Slik gjør du

  1. 1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
  2. 2. Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
  3. 3. Lag pizzasausen mens deigen hviler. Bland sammen crème fraîche, revet hvitløk, salt og pepper.
  4. 4. Skjær rødløk i tynne ringer, sopp i skiver og del brokkolini i tynne stilker.
  5. 5. Sett ovnen på 250 °C. Eller varmere om du kan.
  6. 6. Kjevle ut 4 runde og tynne bunner. Pass på å ha godt med mel mens du kjevler, så deigen ikke setter seg fast.
  7. 7. Bruk en slikkepott og spre sausen utover i et tynt lag. Dryss ost på bunnen før du legger på sopp, løk og brokkolini jevnt fordelt oppå bunnen. Sett pizzaen i ovnen og stek i 5 - 10 minutter avhengig av hvor varm ovnen din blir. Følg med! Når skorpen og toppingen er gyllen er pizzaen ferdig!
Laster ...