Oppskrift

7-lags tacodipp uten kjøtt

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Deilig dipp i syv lag med blant annet bønnemos, rømme, ost og tomat, gratinert i ovnen og klar til å nytes med sprø tortillachips. Bedre enn dette blir ikke en vegetarisk 7 layer taco dip.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 bokser
refried beans (à 200 gram)
2 ss
tacokrydder
5 stk
tomater
2 stk
rød chili
3 dl
TINE® Lettrømme 10 %
5 stk
vårløk
2 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original
1 stk
rødløk

Guacamole

3 stk
avokado
3 ss
TINE® Lettrømme 10 %
4 dråper
tabasco
½ ts
salt
½ ts
pepper
½ stk
lime

Til servering

1 pose
tortillachips

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 230 °C. Mos bønnene med tacokrydder og spre utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.

    Santa Maria har refried beans på boks, men finner du ikke det i din butikk kan du lage dine egne refried beans ved å mose hermetiske bønner med litt tacokrydder og frese dem i en panne med en god klatt smør til du har en jevn mos.

  2. 2. Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
  3. 3. Grovhakk tomat og finhakk chili, og bland sammen. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Spre utover bønnemosen. Legg så på et lag guacamole, og til slutt rømme.

    Du kan gjerne bruke en ferdigkjøpt eller hjemmelaget salsa som et lag i stedet for tomatene.

  4. 4. Topp hele formen med revet ost og stek i ovnen til godt gratinert og osten bobler. Hakk rødløk og dryss over. Server varm med sprø tortillachips.
Laster ...