7-lags tacodipp uten kjøtt
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Guacamole
Til servering
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 230 °C. Mos bønnene med tacokrydder og spre utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.
Santa Maria har refried beans på boks, men finner du ikke det i din butikk kan du lage dine egne refried beans ved å mose hermetiske bønner med litt tacokrydder og frese dem i en panne med en god klatt smør til du har en jevn mos.
- 2. Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
- 3. Grovhakk tomat og finhakk chili, og bland sammen. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Spre utover bønnemosen. Legg så på et lag guacamole, og til slutt rømme.
Du kan gjerne bruke en ferdigkjøpt eller hjemmelaget salsa som et lag i stedet for tomatene.
- 4. Topp hele formen med revet ost og stek i ovnen til godt gratinert og osten bobler. Hakk rødløk og dryss over. Server varm med sprø tortillachips.