Oppskrift

Laks med agurksalat og rømme

30 minutter Enkel
Beskrivelse
En klassisk fiskerett med saftig, pannestekt laksefilet, syrlig agurksalat, sprø poteter og en god klatt rømme! Perfekt middag hele året!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

800 g
laksefilet
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ss
TINE® Meierismør
1 beger
TINE® Lettrømme 17 %

Ovnsbakte poteter

500 g
småpoteter
2 ss
olivenolje
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ss
TINE® Meierismør
2 ss
dill

Agurksalat

1 stk
agurk
2 ss
olivenolje
4 ss
eddik , gjerne hvitvins- eller eplesidereddik
½ ts
salt
½ ts
sukker
½ ts
pepper

Slik gjør du

  1. 1. Høvle agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Vend med olje, eddik, salt, sukker og pepper og la trekke i ca. 15 minutter. Spe med litt vann om du ønsker mer væske.
  2. 2. Sett ovnen på 220 °C. Del potetene i to eller fire, ha dem i en ildfast form og vend med olje, salt og pepper.
  3. 3. Fordel smør i små biter utover, og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til gjennomstekte og gylne. Vend på potetene et par ganger under steketiden. Dryss med dill.
  4. 4. Del laksefileten i porsjonsstykker og stek i en varm panne med smør til gyllen på begge sider. Stek ca. 4 minutter på hver side eller til akkurat gjennomstekt. Server med poteter, agurksalat og en god klatt rømme!
    Grill gjerne laksefileten utendørs i sommerhalvåret og server med rømme og agurksalat. Det passer godt med nypoteter til eller bare en frisk salat. 
Laster ...