Dumplings med svinekjøtt
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Dipp-saus
Til servering
Slik gjør du
- 1. La wonton-deigen tine på benken mens du lager fyllet.
- 2. Skjær av det grønne på kinakålen og legg til side, Finsnitt det hvite på kinakålen og bland med salt. I en bolle Sett til side i ca. 10 minutter.
- 3. Finsnitt vårløk og finriv ingefær, og bland med kjøttdeig, soyasaus, sesamolje og pepper.
- 4. Klem ut så mye vann av den saltede kinakålen du klarer og bland med kjøttfarsen.
- 5. Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet og legg 1 ts fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og fold deigen oppover rundt fyllet. Klem skjøtene sammen og mot hverandre ned mot fyllet slik at kantene blir forseilet.
- 6. Legg de ferdige dumplingsene over på bakepapir og dekk til med fuktig håndkle. Gjenta prosessen til alt fyllet er brukt opp.
- 7. Rør sammen soyasaus, riseddik, sukker, most hvitløk og sesamolje til en saus.
- 8. Damp dumplingene i en dampkjele eller bambus-steamer over kokende vann i ca. 6 minutter. Server med engang.
Dumplingene kan også stekes med bittelitt olje i en stekepanne. Legg i så mange dumplings du får plass til. La de steke et par minutter på undersiden slik at de får en litt gyllen skorpe. Hell på ca. 1 dl vann, sett på lokk og la dampe et par minutter eller til gjennomkokt.
- 9. Legg over på serveringsfat og gjenta med resten av dumplingsene. Dryss over sesamfrø og eventuelt noen urter. Server med dippsaus.
Dumplings kan brettes på mange forskjellige måter. Poenget er å brette inn fyllet og sørge for at skjøtene ikke åpner seg under damping, litt som ravioli. Skal du servere dumplings til mange, kan du inviter gjestene til workshop i dumplingsbretting.