Oppskrift

Kanelsnurrer med brunostkaramell

150 minutter difficult 16 minutter
Beskrivelse
Salt karamell har kommet for å bli, men visste du at salt karamell med brunost er enda bedre? Disse snurrene løfter den klassiske kanelsnurren til nye høyder.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Deig

450 g
hvetemel
75 g
sukker
2 ts
kardemomme
25 g
fersk gjær
3 dl
kald TINE® Lettmelk 1,0 % fett
70 g
romtemperert TINE® Meierismør
½ ts
flaksalt

Fyll

100 g
TINE® Meierismør
130 g
lyst brunt sukker
1 ss
malt kanel
1 ss
malt kardemomme

Brunostkaramell

100 g
sukker
2 ss
vann
1 dl
TINE® Kremfløte
100 g
TINE® Gudbrandsdalsost

Topping

40 g
skivende mandler

Slik gjør du

  1. 1. Ha mel, sukker, kardemomme, gjær og melk i bakebollen. Det er viktig at melken er kald for eltingen kommer til å gjøre deigen varm. Du trenger ikke å røre gjæren ut i melken for maskinen elter alt godt sammen. Elt med en kraftig kjøkkenmaskin i 10 minutter på lav hastighet.
  2. 2. Tilsett smøret mens eltekroken fremdeles går. Ha i salt og elt deigen videre i 5 minutter til du har en elastisk deig. Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 1 time.
  3. 3. Lag fyllet. Rør smør godt sammen med sukker, kanel og kardemomme i en bolle.
  4. 4. Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor. Smør fyllet ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen.
  5. 5. Skjær i 8 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å skjære. Legg over i en liten langpanneform med bakepapir, og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
  6. 6. Mens kanelsnurrene hever kan du lage brunostkaramellen. Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele på medium varme til det koker. Kok til du har en gyllen karamell.
    Det er viktig å ikke røre i karamellen underveis. Vend heller rundt på kjelen.
  7. 7. Trekk vekk fra varmen og rør inn kremfløte. Rør til slutt inn revet brunost eller brunost i små terninger. Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til osten har smeltet og sausen har tyknet. Det tar 5-7 min.
  8. 8. Forvarm ovnen til 220°C over og undervarme. Stek kanelsnurrene midt i ovnen ca. 8 minutter. Ha 1-2 ss med saus oppå hver bolle og dryss over skivede mandler. Sett tilbake i ovnen og stek i 8 minutter til, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Laster ...