Oppskrift

Matpakkesnurrer med squash

120 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
Grove matpakkesnurrer fylt med crème fraîche, ost, ferske urter og squash. Perfekt i matpakka på skolen, som niste på tur eller lunsj på jobb.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Deig

3 dl
vann
5 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett
700 g
grovbakstmel
500 g
sammalt hvetemel
50 g
fersk gjær
1 ts
salt
1 dl
nøytral olje

Fyll

1 beger
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %
100 g
TINE® Ekte Revet Ost Original
3 stk
hvitløksfedd
1 kopp
frisk timian
1 potte
frisk basilikum
65 g
ruccola
1 stk
squash
4 stilker
vårløk

Slik gjør du

  1. 1. Varm opp vann og melk til fingervarmt og ha det i en bakebolle. Smuldre i gjær og bland godt. Ha i mel, salt og olje og elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
  2. 2. Kjevle deigen ut til en stor leiv. Du kan også dele deigen i to og kjevle ut to mindre leiver.
  3. 3. Bland crème fraîche og revet ost. Tilsett finhakket hvitløk, timian, basilikum og ruccola. Smør blandingen ut på bunnen. Legg over tynne strimler av squash og finhakket vårløk.

    Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel til squashen.

  4. 4. Rull sammen til en tykk rull. Skjær skiver av rullen, ca. 3 cm tykke, og legg på en bakepapirkledt stekeplate, i store muffinsformer, eller i en stor ildfast form. La etterheve 15 minutter på benken. Pensle eventuelt med egg eller melk om du vil. Stek i midten av ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter.

    Server gjerne med litt agurk og mandler som ekstra snacks i matpakka.

Laster ...