Oppskrift
Wonton-suppe
50 minutter medium
Beskrivelse
Wonton er som en kinesisk tortellini. Disse er fylt med svinekjøtt og reker, og kokt i kraft.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
30 ark
wontonpapir
400 g
svinekjøttdeig
3 stk
vårløk
2 stk
hvitløksfedd
2 ss
gressløk eller koriander
1 ss
frisk ingefær, finrevet
1 ss
riseddik
2 ss
soyasaus
1 ts
sesamolje
1 ts
pepper
200 g
rå reker/tigerreker
Kraft
1 l
kyllingkraft
2 cm
ingefær i skiver
1 ts
sesamolje
3 ss
soyasaus
Til servering
4 stk
vårløk
2 stk
chili
Slik gjør du
- 1. La wonton-arkene tine på benken mens du lager fyllet.
- 2. Ha kjøttdeigen i en bolle. Finsnitt vårløk, press hvitløk, finriv ingefær og bland inn i kjøttdeigen med riseddik, soyasaus, sesamolje og pepper.
- 3. Grovhakk rå reker og bland inn med kjøttfarsen.
- 4. Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet med det ene hjørnet fra deg som en spiss opp. Legg en teskje fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og brett deigen over fyllet slik at du har en fylt trekant. Forsegl ved å klemme kantene godt sammen. Brett hjørnene på langsiden mot hverandre og klem sammen til en «tortellini».
- 5. Legg over på bakepapir og dekk til med et fuktig håndkle mens du jobber videre. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
- 6. Varm opp kyllingkraft, tilsett ingefær i skiver og kok opp. Tilsett sesamolje, soyasaus og kok opp. Ha i wontonene og kok i ca. 3 minutter. Finsnitt vårløk og chili og server wonton-suppen med et dryss vårløk og chili.
Shitakesopp kan erstatte kjøttdeig hvis du ønsker et kjøttfritt alternativ. All type kraft kan brukes. Du kan også dampe wonton i bambuskurv og tilsette en hvilken som helst suppe.